Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ο ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟΣ ΤΡΙΠΟΔΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΡΙΠΟΔΟΣ


Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΡΙΠΟΔΟΣ

Ο ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟΣ ΤΡΙΠΟΔΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ- Αντιγραφο (Μνημείο Νίκης των Ελλήνων εναντίον των Περσών στην μάχη των Πλαταιών, και βρισκόταν στην Ιερά Οδό των Δελφών. Η βάση, ο "τρικάρηνος όφις" βρίσκεται στην Κων/πολη.

Ουδέν το προδιαγεγραμμένο. Τα πάντα εν τω γίγνεσθαι με την δυνατότητα της διπλής κατευθύνσεως, ΑΝΟΔΙΚΗΣ/ΚΑΘΟΔΙΚΗΣ,ΔΕΞΙΑΣ/ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΘΕΤΙΚΗΣ/ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ. Ανάλογα του εξελικτικού επιπέδου του όντος, το οποίο υπέβαλλε την ικεσία στον θεό, θα πραγματοποιηθεί δια της ελεύθερης βούλησης του και η επιλογή των αποφάσεων του. Το συγκινησιακό επίπεδο του ικέτου, ο οποίος παραλαμβάνει τον χρησμό, έχει μετατρέψει τον Ιερό Τρίποδα σε Μέγιστο των Αρχετύπων της ψυχής, εφόσον ο ίδιος ο θεός του εξασφαλίζει την ελεύθερη επιλογή δια τις αποφάσεις του βίου του. ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΖΕΙ.Γι΄αυτό και ο θεός είναι αμφίσημος στις προβλέψεις του.
«… ο άναξ ο οποίος είναι ο κύριος του μαντείου των Δελφών, ούτε λέγει ούτε κρύπτει, αλλά σημαίνει… « ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Σαν αρχέτυπο, ο ιερός Τρίποδας μετουσιώνεται, όταν εκπροσωπεί τον χρόνο. ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ , ΜΕΛΛΟΝ. Η συνολική θέαση της αιωνιότητας, προνόμιο του θεού Απόλλωνα, θεού του Νοητού Φωτός, επιτρέπει δια της καθολικής γνώσης εις τον αεί χρόνο την πρόβλεψη δια της αμφισημίας.
ΣΑΝ ΣΎΜΒΟΛΟ, Ο ΤΡΊΠΟΔΑΣ, ΑΛΛΆΖΟΝΤΑΣ ΕΠΊΠΕΔΟ ΑΠΌ ΈΝΑ ΑΠΛΌ ΣΚΕΎΟΣ ΣΕ ΙΕΡΌ ΤΡΊΠΟΔΑ, ΑΛΛΗΓΟΡΕΊΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΉΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΌΠΛΕΥΡΟΥ ΤΡΙΓΏΝΟΥ, ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΊΣ ΠΛΕΥΡΈΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΩΝΊΕΣ ΊΣΕΣ. Η ΙΣΌΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΊΖΕΙ ΤΗΝ ΊΣΗ ΣΗΜΑΣΊΑ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΊΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΡΊΑ ΣΏΜΑΤΑ/ΦΟΡΕΊΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΌΝΤΟΣ. ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΏΔΕΣ/ΕΠΙΘΥΜΗΤΙΚΌ, ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΏΝ/ΘΥΜΟΕΙΔΈΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΌΝ/ΛΟΓΙΣΤΙΚΌΝ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΩΝΙΚΉ ΟΡΟΛΟΓΊΑ ΣΤΟΝ «ΦΑΊΔΡΟ».
Παράλληλα ο τρίποδας ανάγει στις τρείς θείες ιδιότητες, ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ, ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ, και ΤΗΝ ΑΓΑΘΟΤΗΤΑ.

Ο Τρίποδας, δια της Μαντικής, αποσαφηνίζει ότι η πρόβλεψη προηγείται του αιτίου (Τόξο) και της θεραπείας (Λύρα), αφού ο ικέτης του Απόλλωνα γνωρίζει την χρήση των δύο αυτών συμβόλων του θεού. Με την συνειδητοποίηση του συνολικού χρόνου δια του μαντικού τρίποδα δεν θα ασθενήσει ποτέ στο μέλλον, αφού αναγνωρίζει εκ των προτέρων το αίτιον, το οποίον οδηγεί στο ορατό σύμπτωμα της ασθένειας. Οι κακές βλαβερές εν-τυπ-ώσεις εκδηλώνονται εξερχόμενες σαν εκ-τυπ-ώσεις πρώτον στην ψυχή και στην συνέχεια στο σώμα.

Η κάθαρση θα επανδρώσει εκ των έσω την ψυχή με σθένος και ανδρεία ώστε να αντισταθεί σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό, να συγκρατήσει την αυτοτέλεια της να παραμείνει στην ενσυνείδητο επιλογή των δικαίων αποφάσεων της.
Από τα Μνημεία και τους Ναούς του Απόλλωνα εκπέμπονται τα Φαεινά Σήματα που έχουν την δυνατότητα να θεραπεύσουν τον θνητό από τα τέρατα της ψυχής του, φωτίζοντας της τα πιο απόκρυφα σημεία της.


ΚΛΕΙΩ ΑΡΤΕΜΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου